Praesidium

Het praesidium bestaat uit geëngageerde leden die de verantwoordelijkheid op zich hebben genomen een actieve rol uit te oefenen in het bestuur van onze studentenvereniging. Het zijn zij die studentenvereniging Diana maken tot wat het is, en meestal zijn zij dan ook dag en nacht in de weer om al onze activiteiten mogelijk te maken voor onze leden en medestudenten.

Elk van hen staat bovendien open om eventuele vragen te beantwoorden, dus aarzel niet als je met een vraag zit maar vraag het gewoon aan één van onze praesidiumleden!

Het praesidium van academiejaar 2017-2018 bestaat uit:

Praeses

Wannes Croes

Wannes Croes

Een praeses is voor zijn praesidium wat een kapitein is voor zijn schip. Hij bepaalt de koers die de studentenvereniging vaart en loodst zijn bemanning door zowel kalme zeeën als woelige wateren. De praeses stuurt de vereniging in al haar facetten en is een belangrijk vertegenwoordiger van Diana naar de buitenwereld toe.

 

Vice-Praeses

 

Leandro Viana Pereira

Leandro Viana Pereira

De vice-praeses ondersteunt de praeses met raad en daad waar nodig. Indien de praeses afwezig is of niet meer in staat is om zijn functie uit te oefenen neemt de vice-praeses tijdelijk het roer over en voert deze de leiding over het praesidium.

 

Quaestor

Brecht Philtjens

Brecht Philtjens

 De quaestor of penningmeester bekommert zich om de financiële aspecten van de studentenvereniging en zorgt ervoor dat de boekhouding correct en transparant is. Hij staat bovendien in voor alle inkomsten en uitgaven van de vereniging.

Schachtenmeesteres

 

Elien Schurmans

Elien Schurmans

 De schachtenmeesteres leert onze nieuwe schachten wat kan en niet kan op een cantus, zingt hen de cantusliederen voor en laat hen kennismaken met het clublied en onze tradities. Schachten met vragen of problemen kunnen bij de schachtenmeester terecht voor raad en advies, maar worden ook door de schachtenmeester respectvol op de vingers getikt indien zij op onze activiteiten hun boekje te buiten gaan.

Ab-Actis

Dana Marivoet

Dana Marivoet

Als goed georganiseerde kring zit Diana op tijd en stond samen om de koers van onze studentenwerking te bepalen. De ab-actis houdt met nauwgezette stiptheid de besluiten van onze vergaderingen bij, en smeedt deze tot gedetailleerde verslagen.

Feest

Steffen Van Cauteren

Steffen Van Cauteren

Matthias Gellens

Matthias Gellens

William Halleman

William Halleman

De praesidiumleden feest dragen de verantwoordelijkheid over het goede verloop van onze TD’s. De gehele inkleding van onze evenementen, van het vastleggen van de zaal tot het voorzien van een keurige taakverdeling behoren tot het curriculum.

 
 

 

Cultuur

Joke Severijns

Joke Severijns

Trong Nguyen

Trong Nguyen

Nathan Van de Wildebergh

Nathan Van de Wildebergh

De ontspanningsmogelijkheden van de hedendaagse student beperken zich uiteraard niet meer tot studentikoze drankgelegenheden en feestjes. Diana verzorgt onder het toeziend oog van deze praesidiumleden een heel gamma aan cultuuractiviteiten, gespreid over het academiejaar.

 

 

 

Facbar

Viktor Van Steenweghen

Viktor Van Steenweghen

Matthias Gellens

Matthias Gellens

Ruben Schroyen

Ruben Schroyen

Elke zondag avond staat het facbar team paraat voor jullie te bedienen in onze facbar. Naast onze normale veel te lage prijzen bieden we ook elke week een promo aan. Ook organiseren we elk jaar de befaamde 24 uren van Diana die samenloopt met de Bierkoning verkiezing.

 

Eerstejaarswerking

Vera Lein

Vera Lein

Ben Celis

Ben Celis

Studentenvereniging Diana staat erom bekend om nieuwe studenten van een warm onthaal te voorzien bij aanvang van het academiejaar, en dit laat zich vooral blijken in onze uitgebreide eerstejaarswerking. Eerstejaarsstudenten kunnen bij deze leden terecht met vragen of problemen die zij eventueel zouden ervaren. Bovendien organiseert onze eerstejaarswerking verscheidene activiteiten om eerstejaars een aangename integratie aan ons departement te bezorgen.

 

Sport

Bente Vandenplas

Bente Vandenplas

Rani Moens

Rani Moens

Een gezonde geest in een gezond lichaam: dat is het streefdoel van onze sportwerking. Sport kan gezond én leuk zijn, en dat bewijst Diana door middel van enkele leuke activiteiten doorheen het jaar.

 

Multimedia

Ben Celis

Ben Celis

Deze voorziet Diana van alles wat er mooi uit moet zien en volk lokken, gaande van posters tot banners voor evenementen tot foto’s en aftermovies.

Schachtentemmer

Bart Huygen

Bart Huygen

De schachtentemmer ondersteunt de schachtenmeesteres bij het opleiden van de schachten en het organiseren van de aan hen gerichte evenementen.

Web

Dennis Stallaert

Dennis Stallaert

Onderhoudt alle informatica-infrastructuur.

Medewerkers

Diana krijgt buiten de vaste praesidiumleden ook nog bijstand van een trouwe groep medewerkers. Zij steken waar nodig een handje toe bij het organiseren van Diana’s activiteiten, waarvoor we hen dan ook ontzettend dankbaar zijn!