Strandcantus

Elk jaar, na de examens van juni, trekt Diana naar zee voor een gezellige strandcantus. We vertrekken in grote groep vanuit Leuven met de trein, reserveren voor jullie een leuke plek op een toffe camping en voorzien bier voor alle aanwezigen. Het enige waar jullie nog voor moeten zorgen is de ambiance.

Opgelet: deze strandcantus gebeurt steeds netjes in de duinen of op een afgelegen strand waar we niemand storen, en bovendien met alle oog voor netheid en properheid. We laten de omgeving dan ook steeds achter in haar originele staat en voorzien vuilzakken om eventuele rommel op te ruimen. Overlast tot een absoluut minimum beperken is voor ons prioriteit!

Strandcantus 2012 en volgende

Beste bezoeker,

Om de kwaliteit van haar strandcantus te bewaren heeft Diana er  voor gekozen om slechts een beperkt aantal personen de mogelijkheid te geven hieraan deel te nemen.

Daarom wordt de strandcantus dan ook enkel aangekondigd op uitnodiging.

Bij diegenen die helaas niet tot de gelukkigen behoren zal dit ongetwijfeld vele vragen oproepen, vandaar dat we bij deze gelegenheid even ons standpunt wensen te verduidelijk en onze motivatie voor deze ingrijpende beslissing wensen te verdedigen:

Het was een schitterende ervaring met zo’n grote groep naar de kust te trekken en er een dag vol plezier van te maken, maar vanwege de exponentiële groei van dit evenement dreigt het aspect cantussen – nog altijd dé motivatie achter dit hele gebeuren – in kwaliteit in te boeten. Verder levert de sterk groeiende omvang ook praktische vraagstukken op omtrent veiligheid en overlast, iets dat zeker niet licht moet worden opgevat op een evenement waar alcohol aan te pas komt.

Omdat Diana het goede verloop van haar activiteiten wil waarborgen vonden we ons dus genoodzaakt deze beslissing te nemen. Velen onder jullie zullen dit spijtig vinden, en bij sommigen onder jullie zullen deze gevoelens van spijt mogelijk plaats maken voor banaal onbegrip – maar zet alles even op een rijtje en ook jullie zullen beseffen dat een goede en  plezante strandcantus nog altijd primeert op een grote strandcantus.

Studentikoze groeten,

Diana