Kiesweek

Elk jaar opnieuw zorgt Diana’s kiesweek voor een week boordevol vertier en gratis lekkernijen op het departement G&T. Medestudenten en lectoren worden op hun wenken bediend door Diana’s kiesploegen, met het doel zoveel mogelijk stemmen voor zich te winnen om de overwinning te kunnen behalen in de kiesstrijd. Tientallen kiesploegleden zorgen er telkens in teamverband voor dat zij elke ochtend vroeg uit de veren zijn

Zondag: de kick-off!
Op zondagavond komt iedereen zoals gewoonlijk samen in Diana’s facbar. De kiesploegen zijn incognito tot middernacht – want dan pas begint het festijn! Het kiescomit√© kondigt luidkeels de verschillende kiesploegen aan, waarna de kiesweek feestelijk wordt ingezet met een gratis vat dat elke kiesploeg verplicht dient te geven.

Vaak gaat de ambiance nog tot de vroege uurtjes door, maar ‘s anderdaags om 8u staan de kiesploegen steevast paraat om de eerste studenten te verwelkomen. Zo wordt gans de week doorvlochten met gratis eten en leuke activiteiten. Tot de stemming…

De eerste stemronde
Vanaf donderdagochtend 8u stipt mag er geen reclame meer worden gemaakt door de kiesploegen. Het kiescomité voorziet deze dag namelijk voor elke student van G&C en M&T de mogelijkheid om een stem uit te brengen in de verkiezingen.

De tweede stemronde
Diezelfde avond vindt Diana’s befaamde kiescantus plaats. Elke aanwezige mag hier nogmaals een stem uitbrengen; het betreft hier immers degenen met het meeste ervaring binnen het studentenleven en met het meeste gevoel voor studentikoziteit. Tijdens de pauze of tempus worden alle stemmen geteld en het besluit wordt nog diezelfde cantus bekend gemaakt.