Kiesweek

Elk jaar opnieuw zorgt Diana’s kiesweek voor een week boordevol vertier en gratis lekkernijen op het departement G&T. Medestudenten en lectoren worden op hun wenken bediend door Diana’s kiesploegen, met het doel zoveel mogelijk stemmen voor zich te winnen om de overwinning te kunnen behalen in de kiesstrijd. Tientallen kiesploegleden zorgen er telkens in teamverband voor dat zij elke ochtend vroeg uit de veren zijn

Zondag: de kick-off!
Op zondagavond komt iedereen zoals gewoonlijk samen in Diana’s facbar. De kiesploegen zijn incognito tot middernacht – want dan pas begint het festijn! Het kiescomité kondigt luidkeels de verschillende kiesploegen aan, waarna de kiesweek feestelijk wordt ingezet met een gratis vat dat elke kiesploeg verplicht dient te geven.

Vaak gaat de ambiance nog tot de vroege uurtjes door, maar ‘s anderdaags om 8u staan de kiesploegen steevast paraat om de eerste studenten te verwelkomen. Zo wordt gans de week doorvlochten met gratis eten en leuke activiteiten. Tot de stemming…

De eerste stemronde
Heel de kiesweek lang krijgen de door ons vertegenwoordigde studenten en personeelsleden van Campus Gasthuisberg en Campus Proximus de kans om een stem uit te brengen. Deze stemmingen zijn anoniem en enkel beschikbaar via Stemt.org en op de kiescantus.

De tweede stemronde
Diezelfde avond vindt Diana’s befaamde kiescantus plaats. Elke aanwezige mag hier nogmaals een stem uitbrengen; het betreft hier immers degenen met het meeste ervaring binnen het studentenleven en met het meeste gevoel voor studentikoziteit. Tijdens de pauze of tempus worden alle stemmen geteld en het besluit wordt nog diezelfde cantus bekend gemaakt.