Departement G&T lanceert project “Art4students”

Dit staat reeds sinds 11 januari op het portaal, maar aangezien ons vandaag gevraagd werd dit te adverteren:

Kunstproject art4students

Het departement Gezondheidszorg en Technologie van de Katholieke Hogeschool Leuven lanceert het kunstproject ‘art4students’!

Ben je een jonge kunstenaar en wil je 1500 euro winnen? Lees dan verder…

Doel van het project?

Bedoeling is om de  beeldende kunsten dichter bij de studenten te brengen: kunst van jonge mensen voor jonge mensen! Daarom schrijven we een wedstrijd uit waarin we jou, als jonge kunstenaar, willen uitdagen om een kunstobject te creëren dat in interactie durft te gaan met de studenten en hen op een vernieuwende en uitdagende wijze kan aanspreken en verrassen. Dit kunstwerk moet bovendien ook aansluiten bij onze core business.

Onze core business?

Het departement G&T wil voor kwaliteitsvol onderwijs staan waarin de beroepsgerichtheid centraal staat. De verbondenheid met het werkveld is hierin essentieel. Het departement hecht veel belang aan praktijkgericht onderzoek, projectwerking en internationalisering en heeft reeds geruime tijd ervaring opgebouwd in wetenschapscommunicatie. Bovendien stelt het departement de student centraal.

De ligging op campus Gasthuisberg biedt een enorme meerwaarde in de kruisbestuiving tussen grote spelers als universiteit en ziekenhuis ter stimulatie van innovatie en kenniscirculatie.

In het schitterende gebouw van architect Jo Crepain op campus Gasthuisberg leven en werken dagelijks meer dan 2000 jonge mensen binnen de domeinen van gezondheidszorg en technologie: zij worden er opgeleid tot informatici, verpleegkundigen, vroedvrouwen, diëtisten, biomedische en chemische technologen.

Zij vertegenwoordigen de toekomst waarin creativiteit en innovatie ongetwijfeld grote uitdagingen zullen zijn. Dit kunstproject wil dan ook vijf kunstwerken, die symbool staan voor deze toekomst, in het gebouw realiseren.

Jouw opdracht?

Je vertrekt vanuit de leefwereld en de interesses van onze studenten. Je gaat daarbij op zoek naar hun kijk op ‘gezondheidszorg en technologie’ en het beeld van hun professionele toekomst. Daarnaast hou je rekening met de eigenheid van het departement, zijn waarden en toekomstvisie.

Dit alles vertaal je op een eigen artistieke wijze in een origineel kunstobject dat je inpast in het gebouw of zijn onmiddellijke omgeving: de inkom, de patio’s, de gangen, de traphallen, de mediatheek, de cafetaria, de muren, de vloeren, de plafonds,… Bezoek ons gebouw, bekijk het met een artistieke bril en doe je ding!

Kennismaken met G&T en het gebouw kan via een filmje (dubbelklikken op de onderste foto).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *