Peter en meter avond

Diana’s peter en meteravond is een unieke gelegenheid om een soort van mentor te krijgen tijdens je eerste studentenjaar. Wie zich als eerstejaarsstudent inschrijft, krijgt een peter of meter toegewezen: een student uit je eigen studierichting die reeds één of meerdere jaren achter de rug heeft op ons departement. Hij of zij weet wat het betekent om eerstejaars te zijn, en kan je een heleboel tips en wijsheden meegeven om je eerste jaar aanzienlijk aangenamer te maken.

Ook kan je bij je peter of meter terecht met vragen omtrent de leerstof die je moet verwerken, en in vele gevallen zal je zelfs enkele cursussen, nota’s of examenvragen kunnen lenen!

Onze peters en meters hebben al veel gelukkige studenten opgeleverd, dus één ding is duidelijk: de peter en meteravond is een initiatief dat onze eerstejaarsstudenten een stevige duw in de rug geeft bij aanvang van hun studies. Diana bevestigt hiermee nogmaals dat zij er dag in, dag uit staat voor haar eerstejaars!

Peter en Meter avond 2019

Datum TBD

Inschrijvingen

Om een zicht te hebben op het aantal personen verzoeken wij jullie om jezelf tijdig in te schrijven voor deze avond.

De inschrijvingslink komt samen met de datum online.

Ervaring van een peter

Hey! Ik ben Andy!

De peter & meteravond van Diana is echt een geweldig initiatief. Elk jaar zorgen tientallen meters en peters ervoor dat onze nieuwe medestudent zich snel thuis voelt in ons departement en met een goede
start aan zijn studieloopbaan begint.

Er valt de eerste weken enorm veel informatie te slikken, en de overgang van het humaniora naar het hoger onderwijs is ook niet voor iedereen even gemakkelijk. Wij voorkomen dat deze studenten halsoverkop in een vreemde omgeving belanden. Het is een unieke kans, een stapje voor op andere studenten dat ik elke eerstejaarsstudent van harte kan aanbevelen!

Andy Airey

Ervaring van een meter

Hey! Ik ben Annelies!

Toen ik in mijn eerste jaar zat heb ik meegedaan aan de peter en meteravond van Diana. Ik heb zo een studente uit het 2de jaar leren kennen. Ze stond altijd voor me klaar als ik haar hulp nodig had voor een bepaald vak, en bezorgde me tips voor de examens.

Dit motiveerde mij om dit jaar mezelf op te geven om meter te worden van een eerstejaarsstudent chemie. Via ludieke opdrachten moesten de eerstejaars ons vinden, waarna we kennis maakten, samen iets gingen drinken, een beetje babbelden over school en roddelen over onze lectoren natuurlijk! Mijn 2 metekindjes kunnen altijd bij mij terecht voor een vraag!

Annelies Peeters