Schachtenverkoop

Na de doop organiseren alle kringen traditioneel een schachtenverkoop, als manier om aan het publiek te tonen wat voor goede schachten ze dat jaar hebben.

De schachtenverkoop vindt dus plaats na de doop, in Diana’s facbar. Sommige andere kringen organiseren een schachtenverkoop vooraleer hun leden effectief gedoopt zijn, maar dit is vanwege planningsproblemen bij de kring in kwestie en eigenlijk helemaal niet correct.

Hoe verloopt de schachtenverkoop?

De schachtenverkoop verloopt als volgt: alle schachten krijgen een kleine opdracht die ze dienen uit te voeren (propere en leuke opdrachten, weliswaar!), en vervolgens krijgt het aanwezige publiek de  mogelijkheid om op elke schacht te bieden: een beetje zoals op een veiling dus.
schachtenverkoop
Er wordt bij Diana echter geboden in pintjes! Iemand die dus “100” biedt op een schacht, en hiermee het bieden wint, betaalt effectief 100 pintjes aan de facbar. Uiteraard krijg je dit in drankbonnetjes die je over een langere periode mag gebruiken. Bovendien is het de bedoeling dat jullie koper ook een deel van de aangekochte pinten aan “zijn” schacht geeft. Da’s niet meer dan fair, hé?

Als schacht ben je de komende week (maandag t.e.m. vrijdag) het spreekwoordelijke “eigendom” van de winnende bieder, en kan dus gevraagd worden om buiten de lesuren wat klusjes op te knappen.Dit zijn echter eenvoudige klusjes, zoals bijvoorbeeld het schilderen van een kot of het ophangen van enkele affiches voor Diana. Of wie weet ben je een keukenprins(es) en wordt je gevraagd om een maaltijd te bereiden? Het zijn vaak leerrijke opdrachten, en zeker en vast niets ergs! Het is bovendien een leuke manier om met andere leden van Diana in contact te komen.

Jullie zijn alvast geen slaven, laat dat duidelijk zijn. Opdrachten van gevaarlijke of seksuele aard zijn dus ook uit den boze. De opdrachten dienen bovendien enkel uitgevoerd te worden in de mate van het mogelijke: dus niet in het midden van de nacht en niet tijdens de lesuren. Niets seksueels, niets vernederend, … ik neem aan dat dit allemaal voor zich spreekt.

Het is bovendien traditie dat enkele praesidiumleden zich ook laten verkopen, zoals bijvoorbeeld de schachtenmeester en de praeses. Soms wordt je ook niet alleen verkocht, maar wordt er geboden op groepjes schachten.

Op wie van jullie wordt het meest geboden? Ga jij als duurstverkochte schacht naar huis? Wat voor leuke opdrachten heeft de schachtenverkoop in petto? En wie zal jouw koper zijn? Ontdek het tijdens Diana’s schachtenverkoop!

Praktische informatie

De schachtenverkoop zal kort na de doop plaatsvinden, meer info zal hier te vinden zijn wanneer we er wat dichter bij zijn.