Examenwiki

Diana’s examenwiki is één van onze vele projecten die kaderen in het belang in onze medestudenten.

Het is ons opgevallen dat men als student al eens in de knoei kan geraken met een examen doordat men de moeilijkheidsgraad van een examen onderschat. Vooral als eerstejaarsstudent is het moeilijk om een beeld te vormen van examens op hogeschoolniveau, en vele studenten mispakken zich dan ook wanneer zij in januari voor hun eerste examenperiode staan. De examenwiki moet dit probleem tegengaan.

Het concept is heel simpel: een platform aanbieden waarop iedereen examenvragen en samenvattingen kan toevoegen, en er zo voor zorgen dat men op voorhand een beter beeld krijgt over de examenperiodes die men voor de boeg heeft. Misschien kan het zelfs iets makkelijker zijn om de leerstof te verwerken op deze manier…

Bezoek Diana's examenwiki

Hoe de examenwiki gebruiken?

Graag wil studentenvereniging Diana beklemtonen dat de examenwiki slechts een ondersteunend hulpmiddel is, bijgewerkt en onderhouden door studenten net als jullie. In geen geval kan Diana garant staan dat de hier aangeboden informatie correct noch up-to-date is met de hedendaags gedoceerde cursus. En het is al helemaal niet de bedoeling om de vragen van onze examenwiki uit het hoofd te leren, docenten worden door de examenwiki immers aangemoedigd hun examens te variëren.

Houdt dit dan ook in het achterhoofd tijdens het gebruik van deze examenwiki – je studies dienen in de eerste plaats gebaseerd te zijn op de inhoud van je cursus en de notities die je tijdens de lessen nam.

Natuurlijk wordt de correctheid van deze wiki ook door jullie in stand gehouden: zie je ergens een foutje of onvolmaaktheid? Verbeter het gerust! Zo werken we allen samen aan een beter, completer geheel.